# CBSE Class 5 Mathematics Worksheets/ Part 10

**CBSE Class 5 Mathematics Worksheets is about some model questions that you can expect for yearly examination. Here you can find out practice problems for class 5 Mathematics.**

**CBSE CLASS 5 MATHEMATICSWORKSHEETS/ Part 10Choose the correct answer from the options given below:**

- Which of the following alphabets will not look the same after ½ turn?

A. Z

B. N

C. U - 8mm = ———- cm

A. 0.08

B. 0.8

C. 80 - 500 paise = ————– rupee

A. 5

B. 0.5

C. 0.05 - Decimal form of 5/100 is ————-

A. 0.5

B. 0.05

C. 0.005 - The perimeter of a square with side 3 cm is ————–

A. 9 cm

B. 12 cm

C. 15 cm**Fill in the blanks:** - 23 x —– = 0
- 20 x 300 = —————
- The area of a rectangle of length 20 cm and breadth 10 cm is ————
- The volume of a cube of side 5 cm is ———-
- A 5 rupee coin weighs 9g. The weight of a sack with 1000 such coins is ——
**Answer the following:** - A car covers a distance of 300 km in 4 hours. Find the speed of the car?
- Area of a rectangle is 45 square cm and length is 9 cm. Find its breadth?
- Rani had 500 rupees. If the cost of 1 kg apple is 85 rupees, how much kg apple she can purchase and how much money will be left with her?
- Find the greatest and smallest 4 digit number using the digits 9,0,7,6 and find its difference?
- Riya borrowed Rs 36000 from a bank to buy a Television. She repaid Rs 48000 in one year. How much did she repay monthly?

ANSWERS:

- U
- 0.8
- 5
- 0.05
- 12 cm
- 0
- 6000
- 200 sq cm
- 125 cubic cm
- 9 kg
- Distance covered in 4 hours = 300 km

Distance covered in 1 hour = 300 / 4 = 75 km

Speed of the car = 75 km/hour - Given Area = 45 sq cm

Length = 9 cm

Breadth = Area/ Length = 45/9 = 5 cm - Cost of 1 kg apple = 85 rupees

Cost of 5 kg apple = 85 x 5 = 425 rupees

Amount left with her = 500 – 425 = 75 rupees - Greatest number = 9760

Smallest number = 6079

Difference = 9760 – 6079 = 3681 - Amount borrowed = Rs 36000

Amount paid in one year =Rs 48000

Amount paid in one month = 48000/12 = 4000 rupees