Tenths And Hundredths Important Questions | Class 5 Maths Solutions

IMPORTANT QUESTIONS FOR CLASS 5 MATHEMATICS
TENTHS AND HUNDREDTHS – Lesson 10

Answer the following (2 marks):

1. Nithya bought a dress for 965.50 rupees and fancy items for 125.50 rupees. How much did she spend in all?

2. Manu had 50 rupees with him. He spends 28.50 rupees for buying chocolates. How much amount left with him?

3. The temperature at Kochi is 40.8 degree Celsius and Ootty is 16.2 degree celcius. Which place is hotter? Find the difference?

4. Sonu deposited 275.50 rupees everyday in a bank. How much amount he will deposit in one week?

5. Leela travelled 5.750 km by a car and 8 km 375 m by a bus. What is the total distance travelled by Leela?

6. In a class test Midhun scored 96.4 marks and Vipin scored 94.6 marks. Who won the first place and by how many marks?

7. If the cost of a match box is 2.50 rupees, how many match boxes can be got for 15 rupees?

8. An egg costs 6.50 rupees. How much will one dozen costs?

9. The cost of soap is 30.50 rupees. Arun wanted to buy soap. He has 2 ten rupee notes, 2 five rupee coins and 4 one rupee coins. Write in rupees what money he will get back?

10. If the cost of a table fan is 1800.50 rupees. What is the cost of one dozen table fans?

ANSWERS:

1. Cost of a dress = 965.50 rupees
Amount spend for fancy items = 125.50
Total amount spend = 965.50 + 125.50 = 1091 rupees.

2. The amount Manu had = 50 rupees
Amount spend for chocolates = 28.50 rupees
Amount left with him = 50 – 28.50 = 21.50 rupees

3. Temperature at Kochi = 40.8 degree Celcius
Temperature at Ooty = 16.2 degree Celsius
Kochi is hotter than Ooty.
Difference = 40.8 – 16.2 = 24.6 degree Celsius

4. Amount deposited everyday = 275.50 rupees
Amount deposited in one week = 275.50 x 7 = 1928.50 rupees

5. Distance travelled by car = 5.750 km
Distance travelled by bus = 8 km 375m = 8.375 km
Total distance travelled by Leela = 5.750 + 8.375 = 14.125 km

6. Marks scored by Midhun = 96.4

Marks scored by Vipin = 94.6
Midhun won the first place
Difference = 96.4 – 94.6 = 1.8 marks

7. Cost of a match box = 2.50 rupees
Number of match box will get for 15 rupees = 15 / 2.50 = 6 match box

8. Cost of an egg = 6.50 rupees
Cost of 12 eggs = 6.50 x 12 = 78 rupees

9. Cost of a soap = 30.50 rupees
2 ten rupee note = 20 rupees
2 five rupee coin = 10 rupees
4 one rupee coins = 4 rupees
Total = 20 + 10 + 4 = 34 rupees
Money he will get back = 34 – 30.50 = 3.50 rupees

10. Cost of a table fan = 1800.50 rupees
Cost of 12 table fans = 1800.50 x 12 = 21606 rupees

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *