# CBSE Class 4 Mathematics Worksheets/ Model Questions(Solved)

**CBSE Class 4 Mathematics Worksheets / Model Questions is about some model questions that you can expect for yearly examination. Here you can find out practice problems for class 4 Mathematics.**

**CBSE Class 4 Mathematics Worksheets/ Model Questions (Solved)Choose the correct answer:**

- When we divide 49 by 7, you will get the quotient as ——-

A. 6

B. 7

C. 8 - 5 kg = ———— g

A. 50

B. 500

C. 5000 - When a number is multiplied by 0, the product is ——–

A. 0

B. 1

C. The number itself - 50, 45, 40, —–

A. 30

B. 35

C. 38 - Three 5 rupee coins + five 2 rupee coins = —————– rupees.

A. 20

B. 25

C. 30**Fill in the blanks:** - 1 litre = ——– millilitre
- If 4 x 6 = 24, 40 x 60 = ——————–
- If the cost of 1 dozen pen is 120 rupees. The cost of 1 pen is ————
- The sum of the place value and face value of 2 in 3245 is ————–
- 2 kg 750g + 3 kg 250g = ———- kg
**Answer the following:** - There are 12 birds in a tree. Half of them flew away. How many birds are left there in the tree?
- Find

a) Half of a day = ———- hours

b) Quarter of an hour = ———- minutes - Find the perimeter of a square whose one side is 15 cm?
- If the cost of 1 kg apples is 85 rupees and 1 kg oranges are 65 rupees, find the cost of 3 kg apples and 2 kg oranges?
- Find the area of a rectangular garden of length 80m and breadth 60m?
**ANSWERS:** - 7
- 5000g
- 0
- 35
- 25
- 1000
- 2400
- 10 rupees
- 202
- 6 kg
- Half of 12 = 6 birds are left in the tree
- a) 12 hours

b) 15 minutes - Length of one side = 15 cm

Perimeter of a square = 4 x side = 4 x 15 = 60 cm - Cost of 1 kg apples = 85 rupees

Cost of 1 kg oranges = 65 rupees

Cost of 3 kg apples = 85 x 3 = 255 rupees

Cost of 2kg oranges = 65 x 2 = 130 rupees

Total cost = 255 + 130 = 385 rupees - Length = 80m & Breadth = 60m

Area = 80 x 60 = 4800 square metre