# CBSE Class 3 Mathematics Worksheets/ Model Questions (Solved)

CBSE Class 3 Mathematics Worksheets is about some model questions that you can expect for Yearly examination. Here you can find out practice problems for Class 4 Mathematics.

CBSE Class 3 Mathematics Worksheets/ Model Questions (Solved)
Choose the correct answer from the options given below:

1. 10 hundreds = ———- thousand
A. 1
B. 10
C. 100
2. The place value of 6 in 3675 is ————–
A. 60
B. 600
C. 6000
3. The numeral for 30000 + 700 + 6 is ————
A. 30706
B. 30076
C. 37006
4. If the diameter of a circle is 8cm, its radius is ————–
A. 16 cm
B. 8 cm
C. 4 cm
5. 1 litre = —– millilitres
A. 10
B. 100
C. 1000
Fill in the blanks:
6. Round off 3465 to the nearest hundreds is ————
7. The face value of 9 in 768908 is ————
8. The smallest 4 digit number that can be made using the digits 1, 2, 0, 3 is ————
9. Type of angles that you can see in the English alphabet E is —————-
10. If we divide 25 pens equally among 5 children, each child will get ———- pens.
11. Arun bought a pen for 7.50 rupees and a notebook for 22.50 rupees. He gave 50 rupees to the shopkeeper. How much amount he will get back?
12. Write all possible 3 digit numbers that can be made using the digits 3, 9 and 2.
13. Find the estimated product of 45 x 322 rounds off to nearest tens.
14. Find the sum of place value of 8 and face value of 5 in the number 8765
15. Nitha had 1000 rupees with her. She purchased cosmetics for 789. 50 rupees. Find the amount left with her?

1. 1
2. 600
3. 30706
4. 4 cm
5. 1000
6. 3500
7. 9
8. 1023
9. Right angle
10. 5
11. Amount spent for pen = 7.50 rupees
Amount spent for notebook = 22. 50 rupees
Total amount spent = 7.50 + 22.50 = 30 rupees
Money given to shopkeeper = 50 rupees
Amount he get back = 50 – 30 = 20
12. 392, 329, 932, 923, 239, 293
13. 45 rounds off to 50
322 rounds off to 320
Estimated product = 50 x 320 = 160000
14. Place value of 8 is 8000
Face value of 5 is 5
Sum = 8000 + 5 = 8005
15. Amount that Nitha had = 1000 rupees
Amount spend for cosmetics = 789.50
Amount left with her = 1000 – 789. 50 = 210. 50 rupees.