# NCERT Class 4 Mathematics/A Trip to Bhopal.

**NCERT Class 4 Mathematics/ A trip to Bhopal – Chapter 3 is designed for Class 4 Mathematics students. Here you can find out practice problems for Class 4 Maths.**

**NCERT Class 4 Mathematics / A Trip to Bhopal – Chapter 3Extra Questions for Practice/Model Questions.Fill in the blanks:**

- 9 x —- = 45
- 5 + 5 + 5 = —- x 5
- 76 x — = 0
- 86 x —- = 86
- 200 x 30 = ——–
**Answer the following:** - One box contains 25 chocolates. How many chocolates will be there in 4 such boxes?
- What are the numbers can you make using 3, 5 and 7?
- Total cost of 3 sack of rice is 642 rupees. Find the cost of 5 such sacks?
- The cost of 5kg apples is 410 rupees. Find the cost of 1 kg apple?
- Raju bought an ice cream for 198 rupees and a cake for 750 rupees. He gave 1000 rupees to the shopkeeper. How much money he will get back?

**ANSWERS:**

- 5
- 3
- 0
- 1
- 6000
- Number of chocolates in one box = 25

Number of chocolates in 4 such boxes = 25 x 4 = 100 chocolates - 357, 375, 537, 573, 735, 753
- Total cost of 3 sacks of rice = 642 rupees

Cost of 1 sack of rice = 642/3 = 214 rupees

Cost of 5 sacks of rice = 214 x 5 = 1070 rupees - Cost of 5kg apples = 410 rupees

Cost of 1 kg apples = 410/5 = 82 rupees - Price of ice cream = 198 rupees

Price of cake = 750

Total price = 198 + 750 = 948rupees

Mount given to the shopkeeper = 1000 rupees

Amount gets back = 1000 – 948 = 52 rupees