# Important Questions for CBSE Class 5 Maths/The Fish Tale

CBSE Class 5 Maths/The fish tale is about the important questions that you can exect for Yearly examination. Here you can find out practice problems for Class 5 Mathematics.

Important Questions for CBSE Class 5 Mathematics/The Fish Tale – Chapter 1
Extra Questions for Practice/Model Questions/Worksheet

1. Write the number name and expanded form of 56,809.
2. Write in figures: Twenty Five Lakh Fifty Thousand Three Hundred Seventy Four.
3. A log boat travels 8km in 1 hour. How many hours will it take to go 72 km?
4. The speed of a motor boat is 18km in 1 hour. How far will it go in 3 hours?
5. The cost of a kingfish weighs 8kg is 3208. What is the cost of 1kg Kingfish?
6. Meera took a loan of 25000 to buy a laptop. She gives back 2750 rupees per month for a year. How much money will she pay back in one year?
7. Write the predecessor and successor of 100199?
8. Write the place and place value of 5 in 45768?
9. Rani had 500 rupees in her hand. She spent 375 rupees to purchase prawns. How much money will remain with her?
10. Round off to the nearest tens, hundreds and thousands: 3475

1. Number name: Fifty Six Thousand Eight Hundred Nine
Expanded form: 50000 + 6000 + 800 + 9
2. 25, 50,374
3. Speed of a log boat in 1 hour = 8km
Time taken to go 72 km = 72/8 = 9 hours
4. Distance travelled in 1 hour = 18km
Distance travelled in 3 hours = 18 x 3 = 54 km
5. Cost of 8kg kingfish = 3208
Cost of 1 kg kingfish = 3208/8 = 401 rupees
6. Amount paid back in one month = 2750 rupees
Amount paid back in one year = 2750 x 12 = 33000 rupees
7. Predecessor: 100198
Successor: 100200
8. Place: Thousands
Place Value: 5000
9. Money Rani had = 500 rupees
Money spent = 375 rupees
Money left with her = 500 – 375 = 125 rupees
10. Tens: 3480
Hundreds: 3500
Thousands: 3000

### 3 Responses

1. aryan singh says:

where’s the test

2. Shreyansh Mohapatra says:

It help in my exam of math I got 97%

• Sanjusha says:

CONGRATS DEAR……