# CBSE Class 3 Mathematics Worksheets/ Model Questions(Solved).

**CBSE Class 3 Mathematics Worksheets is about some model questions that you can expect for yearly examination. Here you can find out practice problems for class 3 Mathematics.**

**CBSE Class 3 Mathematics Worksheets/ Model Questions (Solved)Choose the correct answer:**

- 500g = ———- kg

A. ¼

B. ½

C. ¾ - 25 x 0 = ———–

A. 0

B. 1

C. 25 - June is the ———– month of the year.

A. 3rd

B. 6th

C. 7th - Rounding off to nearest hundreds of 526 is ———-

A. 400

B. 500

C. 600 - 12, 24, 36, 48, ——

A. 58

B. 60

C. 66**Fill in the blanks:** - 700 paise = ——- rupees
- The smallest 3 digit number which can be formed using the digits 2, 9, 0 is ————
- 76 x —– = 76
- Number of 7s in 63 is ————–
- 1 dozen = ————-
**Answer the following:** - Raju walks 1 km 250m in the morning and 2km in the evening. How much distance does he walk in one day?
- Manu purchased an ice-cream for Rs 25.50 and a packet of biscuits for Rs 22.50. He gave Rs 100 to the shopkeeper, how much amount he will get back?
- The cost of 1 kg rice is 33 rupees. How much amount is needed to buy 10 kg of rice?
- Find the difference between the place value and face value of 9 in the number 79865?
- Convert:

a) 1cm = —— mm

b) 1 m = —— cm

c) 1 km = ——m

**ANSWERS:**

- ½ kg
- 0
- 6th
- 500
- 60
- 7
- 209
- 1
- 9
- 12
- Distance walked in the morning = 1 km 250m

Distance walked in the evening = 2 km

Total distance walked = 1 km 250m + 2km = 3km 250m - Money spent for ice cream = Rs 25.50

Money spent for biscuits = Rs 22.50

Total money spent = 25.50 + 22.50 = Rs 48

Amount given to the shopkeeper = Rs 100

Amount get back = 100 – 48 = Rs 52 - Cost of 1kg rice = Rs 33

Cost of 10 kg rice = 33 x 10 = 330 rupees - Place value of 9 is 9000

Face value of 9 is 9.

Difference = 9000 – 9 = 8991 - a) 1 cm = 10 mm

b) 1 m = 100 cm

c) 1 km = 1000 m