# CBSE Class 5 Mathematics/Worksheet/Model Questions.

**CBSE Class 5 Mathematics/Worksheet/Model Questions is about the practice problems that you can expect for Yearly Examination. Here you can find out practice problems for Class 5 Mathematics. This worksheet is designed for CBSE Class 5 students.**

**CBSE Class 5 Mathematics/Worksheet/Periodic TestModel Questions/Extra Questions for PracticeFill in the blanks:**

**——— lakhs = 1 crore****The place value of 5 in 35674 is ————–****Round off 225 to the nearest tens is —————****The smallest 4 digit number using the digits 8,9,3,0 is ————–****Number of zeroes in 1 lakh is ——————–**

Answer the following:**Write the numeral:**

a) 8 lakhs + 3 ten thousands + 6 thousands + 9 hundreds + 6 tens + 8 ones

b) 400000 + 7000 + 90 + 2**Write the following numbers in ascending order:**

1245680, 1246580, 1240657, 1245608**How much is 5000 more than 3000?****The sum of two numbers is 3467. If one number is 1500, find the other number?****Write the number name and expanded form of 346809.****A car travels 250 km in 5 hours. Find the speed per hour?****Neena took a loan of 40000 rupees for buying a laptop. She paid back a total of 45,000 rupees in one year. How much did she pay back every month?****Cost of 1 kg apple is 120 rupees. How much kilograms of apple can we buy with 600 rupees?****Anu had a Tuna which weighed 15kg. She wishes to sell it as a whole at 1350 rupees. What price per kilogram is she selling Tuna?****Find the difference between place and place value of 7 in 67895?**

**ANSWERS:**

**100****Thousands****230****3089****Five****a) 836968**

b) 407092**1240657, 1245608, 1245680, 1246580****5000 + 3000 = 8000****3467 – 1500 = 1967****Number name: Three lakh forty six thousand eight hundred nine.**

Expanded form: 300000 + 40000 + 6000 + 800 + 9**Speed per hour = 250/5 = 50 km****Amount paid back in one month = 45,000 /12 = 3,750 rupees.****Cost of 1 kg apple = 120 rupees**

Quantity of apple that can be bought for 600 rupees = 600/120 = 5 kg**Cost of 15 kg Tuna = 1350 rupees**

Cost of 1 kg Tuna = 1350/15 = 90 rupees**Place value of 7 is 7000****Place of 7 is 1000****Difference = 7000 – 1000 = 6000**