# CBSE Class 4 Mathematics/Tables and Shares/Worksheet

**CBSE Class 4 Mathematics/Tables and shares – Chapter 11 /Worksheet is about the model questions that you can expect for Yearly Examination. Here you can find out practice problems for Class 4 Mathematics.**

**CBSE Class 4 Mathematics/ Tables and Shares – Chapter 11/WorksheetExtra Questions for Practice/Model QuestionsChoose the correct answer from the options given below:**

**18 = 6 x —-**

A. 2

B. 3

C. 4**Repeated subtraction is known as ————-**

A. Addition

B. Multiplication

C. Division**Miya wants change for Rs 200. How many 50 rupee notes will she get in return?**

A. 3

B. 4

C. 5**The number by which we divide is called ——–**

A. Dividend

B. Divisor

C. Quotient**If we distribute 15 chocolates among 5 children, how many chocolates each one will get?**

A. 3

B. 5

C. 10

Answer the following:**There are 3 boxes. Each box has 18 bottles in it. How many bottles are there in all?****There are 15 packets of candles. Sanu paid 225 rupees for all the packets. Find the cost of 1 packet of candles?****There are 49 students in 7 rows .Each row has the same number of students. How many students will be there in each row?****If the cost of 10 notebooks is 320 rupees. Find the cost of one notebook?****One metre of cloth costs 120 rupees. Lalita bought 4m cloth and paid 500 rupees. How much amount she will get back?**

**ANSWERS:**

**3****Division****4****Divisor****3****Number of boxes = 3**

Number of bottles in each box = 18

Total number of bottles in 3 boxes = 18 x 3 = 54**Number of packets = 15**

Money paid = Rs 225

Cost of 1 packet = 225/15 = 15 rupees**Number of rows = 7**

Total number of students = 49

Number of students in each row = 49/7 = 7**Cost of 10 notebooks = 320 rupees**

Cost of 1 notebook = 320/10 = 32 rupees**Cost of 1m cloth = 120 rupees**

Cost of 4m cloth = 120 x 4 = 480 rupees

Amount she will get back = 500 – 480 = 20 rupees.