# CBSE Class 4 Mathematics/Worksheet

**CBSE Class 4 Mathematics/Worksheet is about the Model Questions that you can expect for Yearly Examination. Here you can find out practice problems for Class 4 Mathematics. This worksheet is designed for CBSE Class 4 Mathematics students.**

**CBSE Class 4 Mathematics/WorksheetExtra Questions for Practice/Model QuestionsChoose the correct answer from the options given below**:

**1 kg = ———– g**

A. 10

B. 100

C. 1000**Half Metre = ——– cm**

A. 50

B. 500

C. 75**1 hour = ——— minutes**

A. 60

B. 24

C. 3600**A month where number of days are less than 30**

A. January

B. February

C. March**Complete the pattern: 6, 12, 18, 24, —–**

A. 30

B. 32

C. 36

Fill in the blanks:**The greatest 4 digit number is ————-****The smallest 4 digit number that can be made using the digits 4, 0, 9, 5 is ————-****The place value of 7 in 458769 is —————****The nearest hundreds of 589 are ————–****4m 5cm = ———– cm**

Answer the following:**If we divide 36 apples equally among some persons, one person got 6 apples. How many persons are there?****Ramu bought 2kg 250g potatoes, 1kg 250g tomatoes and 2kg 500g onions. Find the total weight?****If the cost of 5 kg wheat is 200 rupees, find the cost of 1 kg wheat?**

14.Rani had 500 rupees in her hand. She bought a story book for 475 rupees. How much amount left with her?**A packet contains 10 chocolates. How many chocolates will be there in 5 such packets?**

**ANSWERS:**

**1000g****50cm****60****February****30****9999****4059****700****600****405cm****Total number of apples = 36**

Number of apples got by one person = 6

If we divide equally, number of persons = 36/6 = 6 persons**Weight of potatoes = 2kg 250g**

Weight of tomatoes = 1 kg 250g

Weight of onions = 2kg 500g

Total weight of vegetables = 2kg 250g + 1kg 250g + 2kg 500g

= 5kg 1000g = 6kg**Cost of 5kg wheat = 200 rupees**

Cost of 1kg wheat = 200/5 = 40 rupees**Amount that Rani had = 500 rupees**

Money spent for story book = 475 rupees

Amount left with her = 500 – 475 = 25 rupees**Number of chocolates in one packet = 10**

Number of chocolates in 5 such packets = 10 x 5 = 50 chocolates.