# Decimals – CBSE Class 6 Mathematics/Worksheet

**Decimals – CBSE Class 6 Mathematics/Worksheet is about the Model questions that you can expect for Yearly Examination. Here you can find out practice problems for Class 6 Mathematics.**

**Decimals – CBSE Class 6 Mathematics /WorksheetExtra Questions for Practice/Model QuestionsChoose the correct answer from the options given below:**

**Which is greater?**

A. 5.843

B. 5.834

C. 58.34

D. 53.84**5mm = ———cm**

A. 0.5

B. 0.05

C. 0.005

D. 0.0005**Between which two whole numbers on the number line does the number 2.8 lie?**

A. 0 and 1

B. 1 and 2

C. 2 and 3

D. 3 and 4**0.070 is same as ————**

A. 0.07

B. 0.77

C. 0.70

D. 7.07**2/100 = ———–**

A. 0.2

B. 0.02

C. 0.002

D. 0.0002

Fill in the blanks:**5g = ————- kg****Decimal form of 7/100 is ————****3m 5 cm = ———– m****The whole number nearest to the decimal 7.89 is ————****5km 5m = ———- km**

Answer the following:**Write the expanded form of 47.087****Find the sum of 0.5, 0.05 and 5.005****The sum of two numbers is 75. If one of them is 52.75, find the other number?****Convert to fractions:**

a) 7.8

b) 0.05**Write as decimal form:**

a) 5 + 7/100 + 3/1000 + 70

b) 400 + 8/100 + 5/10**Express as rupees using decimals:**

a) 750 paise

b) 5 paise**Express as kg using decimals:**

a) 25g

b) 3250g**Express as meters using decimals:**

a) 50cm

b) 1250cm**Express as cm using decimals:**

a) 20mm

b) 175mm**Express as km using decimals:**

a) 5km 50m

b) 7777 m**Find**

a) 0.084 + 7.08

b) 3.472 + 0.055**Subtract**

a) 5.08 – 2.275

b) 3.42 – 0.08**Write the place value of 5 in the following**

a) 8.54

b) 35.86**Subtract the sum of 45.087 and 9.12 from the sum of 32.04 and 12.58****Manu purchased a water bottle for 234.75 rupees and a notebook for 32.25 rupees. Find the total amount spent by Manu?**

**ANSWERS:**

**58.34****0.5 cm****2 and 3****0.07****0.02****0.005 kg****0.07****3.05m****8****5.005 km****40 + 7 + 8/100 + 7/1000****0.5 +0.05 + 5.005 = 5.555****Sum of two numbers = 75**

One number = 52.75

Other number = 75 – 52.75 = 22.25**a) 7.8 = 78/10**

b) 0.05 = 5/100**a) 75.073**

b) 400. 58**a) 7.50 rupees**

b) 0.05 rupees**a) 0.025 kg**

b) 3.250 kg**a) 0.5m**

b) 12.50m**a) 2cm**

b) 17.5 cm**a) 5.050 km**

b) 7.777 km**a) 7.164**

b) 3.527**a) 2.805**

b) 3.34**a) Tenths**

b) Ones**45.087 + 9.12 = 54.207**

32.04 + 12.58 = 44.62

Difference = 54.207 – 44.62 = 9.587**Amount spent for water bottle = 234.75 rupees**

Amount spent for notebook = 32.25

Total amount spent = 234.75 + 32.25 = 267 rupees