# Decimals Worksheet/CBSE Class 6 Mathematics

Model Questions/Extra Questions for Practice

Answer the following:

- Write the number name of 35.908

Answer: Thirty five point nine zero eight. - Write as decimals: Seven tenths

Answer: 7/10 = 0.7 - Convert as decimals: 8/1000

Answer: 0.008 - Convert as fractions in lowest form: 0.05

Answer: 0.05 = 5/100 = 1/20 - Express in cm as decimals: 314mm

Answer: 314 mm = 314/10 = 31.4 cm - Express as rupees using decimals: 75 paise

Answer: 75/100 = 0.75 rupees - Arun spent 45.75 rupees for ice cream and 23.25 rupees for chocolate. Find the total amount spent by Arun?

Answer:

Amount spent by Arun for ice cream = 45.75 rupees

Amount spent by Arun for chocolate = 23.25 rupees

Total amount = 45.75 + 23.25 = 69 rupees - Subtract 42.89 from 50.98

Answer: 50.98 – 42.89 = 8.09 - Compare 3.876 and 3.786

Answer: 3.876 > 3.786 - Write the following decimals in ascending order:

4.98, 5.98, 0.04, 1.09, 2.45

Answer: 0.04, 1.09, 2.45, 4.98, 5.98 - Write the expanded form of 302.89

Answer: 300 + 2 + 8/10 + 9/100 - Convert to kg using decimals: 75 g

Answer: 75g = 75/1000 = 0.075 kg - Anu had 100 rupees with her. She spent 78.75 rupees for toffees. How much amount is left with her?

Answer: Amount she had = 100 rupees

Amount spent for toffees = 78.75 rupees

Amount left with her = 100 – 78.75 = 21.25 rupees - Write the following as like decimals:

2.6, 3.897, 21.23, 34.098

Answer: 2.600, 3.897, 21.230, 34.098 - Subtract the difference of 23.97 and 17.65 from their sum?

Answer: Sum = 23.97 + 17.65 = 41.62

Difference = 23.97 – 17.65 = 6.32

Difference = 41.62 – 6.32 = 35.3