# CBSE Class 4 Mathematics Worksheet/Model Questions

**CBSE Class 4 Mathematics Worksheets is about the model questions that you can expect for Yearly Examination. Here you can find out practice problems for Class 4 Mathematics. This worksheet is designed for CBSE Class 4 Students.**

**CBSE Class 4 Mathematics Worksheet/ Model QuestionsAnswer the following:**

**Write the number name of the following numbers:**

a) 34,908

b) 1,298**Write the numeral for the following:**

a) Three lakh seven thousand eighty one.

b) Twenty five lakh five hundred two**Find the number:**

a) 1000 more than 4000

b) The sum of the greatest 3 digit number and smallest 2 digit number.**Write the expanded form of the following:**

a) 34,876

b) 21,087**Write smallest and the greatest 4 digit number that can be made using the digits 4, 0, 8, 1.****Write the place value and face value of 5 in the number 56784.****Fill in the blanks:**

a) 30 x 10 = ———

b) 2 x 300 = ——–**There are 8 ladoos in a box. How many ladoos would be there in 8 such boxes?****Convert:**

a) 5m = ——– cm

b) 50 mm = —— cm**Write in ascending order:**

3457, 9870, 2134, 6574, 9008**Write the number of edges, vertices and faces of**

a) Cuboid

b) Cylinder**There are 5000 books in a shelf. If 500 books are taken away, find the number of remaining books in the shelf?****Fill in the blanks:**

a) 1 hour = ——— minutes

b) 1 day = ——– hours

c) 1 year = ——— days**Which unit of measurement would you use to measure?**

a) Length of a saree

b) Length of a notebook**Convert:**

a) 3 km= ——– m

b) 5000m = ——– km

**ANSWERS:**

**a) 34,908 – Thirty four thousand nine hundred eight.**

b) 1,298 – One thousand two hundred ninety eight.**a) 3,07,081**

b) 25, 00,502**a) 1000 + 4000 = 5000**

b) 999 + 10 = 1009**a) 34,876 = 30,000 + 4000 + 800 + 70 + 6**

b) 21,087 = 20,000 + 1000 + 80 + 7**Smallest number – 1048**

Greatest number – 8410**Place value – 50,000**

Face value – 5**a) 30 x 10 = 300**

b) 2 x 300 = 600**Number of ladoos in a box = 8**

Number of ladoos in 8 such boxes = 8 x 8 = 64**a) 5m = 500 cm**

b) 50mm = 5 cm**2134, 3457, 6574, 9008, 9870****a) Cuboid :**

Number of faces – 6

Number of vertices – 8

Number of edges – 12

b) Cylinder:

Number of faces – 3

Number of vertices – 0

Number of edges – 2**Number of books in a shelf = 5000**

If 500 books are taken away, number of books remaining = 5000 – 500 = 4500 books**a) 1 hour = 60 minutes**

b) 1 day = 24 hours

c) 1 year = 365 days**a) Metre**

b) Centimetre**a) 3 km = 3000m**

b) 5000m = 5km